Categorie: Varia

Recent Blog Posts

10 eenvoudige en heerlijke recepten met pompoen voor de winter
10 eenvoudige en heerlijke recepten met pompoen voor de winter

Pompoen, genaamd schotelpompoen, wordt gebakken, gekookt, gezouten en gepekeld. Het past goed bij andere groenten. Bijzonder populair zijn de voorbereidingen voor de winter van pompoen in de vorm van kaviaar, lecho, salades.Gezouten pompoen Om te koken heb je nodig: kleine pompoen - 2 kg; knoflook - 1 stuk; Zout - 4 theelepels; mierikswortel - 3 stuks .

 Asters kweken rekening houdend met alle eigenschappen om mooie, gezonde bloemen te verkrijgen
Asters kweken rekening houdend met alle eigenschappen om mooie, gezonde bloemen te verkrijgen

Bij het verzorgen van de tuin is er soms helemaal geen tijd om voor een goede verzorging van bloemen te zorgen, daarom is voor de meeste tuinders de handigste optie het kweken van een aster - een van de meest pretentieloze, maar verbazingwekkend mooie bloemen! Het wortelsysteem en zelfs tijdens de bloei de transplantatie rustig overbrengen Voordelen van het kweken van asters: bloemen zijn niet bang voor koud weer, en meerjarige asters kunnen zelfs bloeien bij vorst tot -7 graden; zaden zijn goed bestand tegen ongunstige omstandigheden en ontkiemen gemakkelijk; het is handig om vermeerder asters zowel door zaden als vegetatief; het kweken van zaailingen veroorzaakt niet veel problemen, maar je kunt asterzaden direct in de bedden zaaien; aster kan zijn beschadigde wortelsysteem regenereren en tolereert zelfs tijdens de bloei een transplantatie rustig; een enorme selectie van variëteiten en variëteiten van asters met bloemen van de meest verbazingwekkende vormen en kleuren stelt je in staat om van een bloementuin een echt meesterwerk te maken!

Aronia
Aronia

Aronia is een fruitboom of struik uit de rozenfamilie. Het groeit in grote gebieden in Noord-Amerika. In onze streken is de naam van de beschreven struik "appelbes". Ondanks dat de bessenbossen op lijsterbes lijken, is appelbes een heel ander type plant.

Composteren op de paden werkt voor de oogst
Composteren op de paden werkt voor de oogst

Kooldioxide- en compostpaden De meeste tuinders die voor zichzelf composteren, zijn ervan overtuigd dat planten allereerst humus nodig hebben. Dit is waarom ze composteren. Ze houden echter geen rekening met de verliezen die onvermijdelijk optreden tijdens het proces van dergelijke compostering.

Video
Video

Catalogi Video Video over Abutilon. Kort over de verzorging van abutilon en zijn typen. Hoe abutilone zich vermenigvuldigt, hoe het moet worden getransplanteerd. Kenmerken van het kweken van abutilones in binnenomstandigheden. Deze video helpt zelfs de meest onervaren kweker om de verzorging van Azalea te begrijpen. Een ervaren bloemist deelt alle feiten die je moet weten bij het kweken van deze bloem: alles over water geven, belichten, luchtvochtigheid, voeding etc.

Straseni-druif is een betrouwbare variëteit met een hoge opbrengst
Straseni-druif is een betrouwbare variëteit met een hoge opbrengst

Veel amateur-tuinders geven er de voorkeur aan om alleen de meest beproefde en betrouwbare druivensoorten te planten, die elk jaar stabiele opbrengsten opleveren, ongeacht de grillen van het weer. Straseni is een van deze variëteiten die de tand des tijds met succes hebben doorstaan.Druif Straseni - smakelijk, mooi en vruchtbaar Deze variëteit werd gecreëerd door Moldavische fokkers in de jaren 70 van de vorige eeuw en heeft zich sindsdien wijd verspreid over alle zones van de traditionele wijnbouw in Rusland en Oekraïne.

Maryin-wortel: planten en verzorgen, geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties, foto
Maryin-wortel: planten en verzorgen, geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties, foto

Tuinplanten Gepubliceerd: Laatste wijzigingen: Peony ontwijkende, of ongebruikelijke pioen, of onregelmatige pioen, of Maryin-wortel, of Maryin-wortelpioen (Lat. Paeonia anomala) is een soort van kruidachtige vaste planten van het pioenengeslacht, die voornamelijk in Siberië aan de randen groeit , weilanden, gemengde open plekken, bossen en rivierdalen.

Aardbeien planten op agrofibre en druppelirrigatie leggen
Aardbeien planten op agrofibre en druppelirrigatie leggen

Aardbeien hebben gedurende het seizoen meer aandacht van de tuinman nodig. Water geven, losmaken, wieden is slechts een kleine lijst van verplicht werk op een aardbeienplantage. Gelukkig heeft de moderne technologie ons agrofibre opgeleverd, waardoor het veel gemakkelijker is om aardbeien te verwerken.

Frambozenkever
Frambozenkever

Over de eigenaardigheden van de ontwikkeling van de frambozenkever op planten en hoe deze kwaadaardige plaag te bestrijden Het verzamelen van malse en sappige frambozenbessen, waarschijnlijk moest ieder van jullie, ze verwijderen uit de vruchtdragende, gelige larven van de frambozenkever vinden (1.5 -7 mm groot en met donker geschilderde kop) en gooide ze terloops opzij.

Streptocarpus: thuiszorg, groeien uit zaden, foto
Streptocarpus: thuiszorg, groeien uit zaden, foto

Kamerplanten Gepubliceerd: Laatste wijzigingen: Als je van Usambara-viooltjes houdt, lees dan ons artikel over Streptocarpus. Deze plant is een familielid van Saintpaulia, dus net zo aantrekkelijk, maar veel minder veeleisend qua groeiomstandigheden en verzorging.

Medinilla
Medinilla

Ondanks het feit dat zo'n tropische plant als medinilla zeer veeleisend en vrij grillig is, kan hij nog steeds vrij vaak worden gevonden, thuis gekweekt. En dat allemaal omdat het er erg effectief uitziet. Als je naar een bloeiende plant kijkt, is het eerste dat opvalt heldere, ongebruikelijk gevormde gestreepte schutbladen, roze geverfd.

Loopneus: nuttige eigenschappen en contra-indicaties, teelt en foto's
Loopneus: nuttige eigenschappen en contra-indicaties, teelt en foto's

Tuinplanten Gepubliceerd: Laatste wijzigingen: Snyt (lat. Aegopodium) is een geslacht van kruidachtige vaste planten van de Umbrella-familie, die veel voorkomt in Europa en Azië. Er zijn acht soorten in het geslacht, maar de meest bekende is het gewone kruid (Aegopodium podagraria), dat wordt gebruikt als een honing-, medicinale, voeder- en vitamineplant.

 Kenmerken van het indienen van overhangen met uw eigen handen
Kenmerken van het indienen van overhangen met uw eigen handen

Het dak heeft een beschermende functie, daarom moeten alle onderdelen geschikt zijn. De indeling van het dak eindigt met een vijl van overstekken, waardoor er geen risico is dat vocht de ruimte onder het dak binnendringt. Hiervoor kunt u verschillende materialen gebruiken en het werk zelf doen.

Hoe om te gaan met kwaadaardig onkruid - tarwegras, zaaidistel en anderen
Hoe om te gaan met kwaadaardig onkruid - tarwegras, zaaidistel en anderen

Verschillende manieren om kwaadaardig onkruid te bestrijden Over onkruidbestrijding kunnen tuinders heel lang praten. Meestal hangt dit af van de grondsoort op de locatie en de mate van vruchtbaarheid. Gewone onkruiden, zoals de bekende zeugendistel, tarwegras en onkruid, zijn al lang bestaande en goed bestudeerde vijanden. Maar wie weet bijvoorbeeld hoe om te gaan met de paardenstaart die de bedden heeft aangetast, of hoe de varen van de site te verwijderen, wie weet hoe hij in de framboos moet komen?

Ryabinnik
Ryabinnik

Kramsvogel (Sorbaria) is een lid van de roze familie. Dit geslacht verenigt slechts 10 soorten. De naam van zo'n plant komt van het Latijnse woord "Sorbus", wat zich vertaalt als "lijsterbes". Het is een feit dat de bladplaten van vertegenwoordigers van dit geslacht sterk lijken op het gebladerte van de gewone lijsterbes. Als sierplant wordt kramsvogel geteeld sinds het midden van de 18e eeuw.

 Is wortel goed of slecht, en wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen ervan?
Is wortel goed of slecht, en wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen ervan?

Wie heeft er niet moeten luisteren naar de vermaningen van volwassenen in de kindertijd dat het noodzakelijk is om wortels te eten, omdat ze erg nuttig zijn? Het meest effectieve was waarschijnlijk het argument dat wortelen helpen om sneller te groeien, omdat kinderen zo snel mogelijk groter en sterker willen worden! Weet jij nu waar wortelen goed voor zijn, naast dat ze veel vitamine A bevatten, wat een gunstig effect heeft op het gezichtsvermogen?

Darlingtonia
Darlingtonia

Darlingtonia (Darlingtonia) is een vleesetende insectenetende plant uit de Sarracenia-familie. Het thuisland van deze vaste plant is het grensgebied van de Amerikaanse staten Californië en Oregon. Hij komt voor in bergbossen en weilanden, maar zeker in de buurt van koud stromend water: een rivier of beek. Een zeldzame soort staat onder bescherming van de staat.

Thuis kweken van koolzaailingen: een stapsgewijze handleiding
Thuis kweken van koolzaailingen: een stapsgewijze handleiding

Kool is een van de populaire groentegewassen die bijna elke tuinman op zijn site verbouwt. Het bevat een grote hoeveelheid mineralen, eiwitten en koolhydraten. Bovendien kan kool in elke vorm worden geconsumeerd: rauw, gestoofd, zuurkool. Het kan zaailingen en pitloos worden gekweekt.

Hoe momordica te kweken
Hoe momordica te kweken

Momordica is een smakelijke en medicinale groenteplant Momordica Langvruchtig In onze bedden groeien veel exotische groentegewassen. Een daarvan is Momordica, een groente die tot de talrijke pompoenfamilies behoort Momordica heeft veel populaire namen. Het wordt ook ezelkomkommer of Indiase komkommer, gele komkommer, krokodilkomkommer, gekke of bittere meloen, Indiase reus, enz. Genoemd.

Myrtle (mirte boom)
Myrtle (mirte boom)

Het geslacht mirte (Myrtus) is een lid van de Myrtle-familie en verenigt ongeveer 20 tot 40 soorten. In het wild komt mirte op bijna alle continenten voor, namelijk: in de VS in de staat Florida, in Europa voor de Middellandse Zeekust, in West-Afrika en in Noord-Amerika. Dit geslacht wordt vertegenwoordigd door lage groenblijvende bomen of struiken.