FruitboombandenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Probleem met fruitboombanden

Aanbevolen berichten

Gast jackcummings

Gast jackcummings

Hoi,

Ik heb ongeveer drie maanden geëxperimenteerd met verschillende krikspanners en heb ze sindsdien verbeterd. Dit is de eerste iteratie die ik wil delen, voor mijn betrouwbare index van mijn "must have" spanners. Ik heb ze uitgeprobeerd op rode en gele honingappels (en daar zijn ze heel goed mee), op clementines, ik heb ze alleen aangelaten zodat ik ze kan spelen wanneer ik wil.

Deze spanner lijkt de beste die ik tot nu toe heb geprobeerd, dus misschien wil je ze ook gebruiken.

Als je eerder een spanner als deze hebt gebruikt, geef me dan feedback. Ik wil het verbeteren. U zegt misschien dat het te moeilijk is, dat u denkt dat ik het beter kan, of u ontdekt mogelijke valkuilen waarvan ik me niet bewust ben.

Ik moet aan de slider werken. Ik wil een soort terugspoelmechanisme toevoegen zodat, als de fruitband slap wordt, deze automatisch terugspoelt en het fruit weer stevig vastpakt.

Ik heb hier en daar gelezen dat ik de schuif onder het oog van de spanner moet plaatsen. Dat heb ik gedaan, en het werkt.

Ik heb ook gelezen dat ik heel voorzichtig moet zijn om de spandruk uit te oefenen op het bovenoppervlak van de spanrol, en niet op de schroefzijde. Dit is voor mij moeilijk te begrijpen, maar ik zou hier graag een duidelijk beeld van hebben, want het kan verschil maken.

En natuurlijk moet ik de schroef aan het begin vastdraaien, en niet als hij vastzit. Dit begrijp ik ook niet.

Ik heb gelezen dat hoe langer de vrucht is, hoe moeilijker het is om op te winden. Hiervoor moet ik het schroefgat afstellen.

Ik heb gelezen dat fruitbandhout zachter is dan het overeenkomstige oppervlak van de spankop. Ik heb het nog niet geprobeerd.

Ik heb hier en daar gelezen over spelden, tanden, enz. De grootste die ik wil hebben zit in het midden. Mijn eerste idee was om er vier te hebben, maar twee zou genoeg zijn.

Ik wil ook een stijvere ring rond de schuif hebben, met de vangpunten buiten het schuifgat.

De ogen zien er vreemd uit. Ze lijken nogal op de oren van een A.W.A. of B.W.A. van heidigger jaren geleden, niet zeker. Ze zien eruit alsof ze een apparaat kunnen zijn voor kinderen om een ​​beetje mee te spelen.

Er is geen velg of een velgstuk. De ring wordt bij elkaar gehouden met een plastic ring. Misschien had ik de ring van hars moeten maken?

Ik maakte de ogen uit heldere epoxyhars. Ik heb ze gemaakt door het hoofd uit een stuk hout te hameren en de gaten te vullen met epoxyhars om het te harden, en vervolgens twee bindklemmen te plaatsen om de twee ogen bij elkaar te houden. Ik heb het bord opgewarmd, als ik één oog heb geplaatst, heb ik het op het andere oog geplaatst en verwarmd en vastgeklemd, en het ziet er perfect uit.

(sorry, ik heb nog geen foto's gemaakt)

Vervolgens moet je een ideale ring van hard plastic bedenken om de ringen stijver en moeilijker te breken te maken.

Mijn idee is dat de schuif het dekselgedeelte is en de ring het onderste gedeelte.

Ideeën? Suggesties? Ik weet dat dit een gevoelige kwestie is, dus ik dank u voor uw deelname.

Ik lees veel berichten over appelschil, maar tot nu toe is het enige dat ik heb gevonden, dat de pomelo's (pitloze appel) een zeer dunne schil hebben. Daarom wordt er gezegd dat ze strakker moeten winden dan normale appels. Dus de theorie lijkt te zijn dat hoe dunner de huid, hoe strakker je kunt winden.

Tot nu toe, zo goed. Maar hoe zit het met clementines? Ik heb nog geen clementine geprobeerd, maar ik denk dat de schil niet zo dun is als die van een pomelo. Maar de clementine is niet erg populair, en ik heb geen idee of een clementine een dunnere huid heeft dan een pomelo.

Ja, dit is mogelijk, en waarschijnlijk het beste gedaan tegen de tijd dat het fruit volledig gerijpt is. De spanner zou vrij ingewikkeld zijn om van een clementine te verwijderen. Dat is waarschijnlijk de reden waarom de vraag hier werd gesteld, misschien niet om te worden beantwoord? Als iemand een clementinespanner heeft, kunt u me dan vertellen hoe de configuratie is? Zit de schuifopening in het midden of aan de zijkant van het hoofd? Hoe wordt de ring gemaakt? Moet u de schroef pas aandraaien nadat u deze volledig hebt verwijderd? Is de ring permanent bevestigd? Zou je me een foto of zelfs een link naar een foto kunnen sturen?

Deel dit bericht

Link naar bericht

Deel op andere sites

Gast jackcummings

Gast jackcummings

Mijn oplossing was om dit als een foto te gebruiken en ze te oefenen.

Het lijkt erop dat het enige tijd kan duren voordat je het idee hebt om de ring te maken. Dus besloot ik eerst de laatste spanner te oefenen.

Ik gebruik deze spanner nog niet zo lang. Ik heb het geoefend op clementines van verschillende grootte, ik heb de schuif op een paar hele dunne, ronde, dunne appels gezet.

Ik denk dat de spanner heel goed zal werken op clementines en op appels met een dunne schil (pomelo's). MijnVorige Artikel

Sturen van mest goed voor fruitbomen

Volgende Artikel

Bieslook plantenverzorging binnen