Jelly peperomia plantenverzorgingWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Peperomia zijn prachtige planten om binnen te kweken, omdat ze zoveel eigenschappen hebben die ze ideale kamerplanten maken. Met een grote verscheidenheid aan prachtig blad en een breed scala aan groeiomstandigheden, zijn ze ideaal voor iedereen die zijn collectie kamerplanten wil uitbreiden. Ze moeten af ​​en toe worden bewaterd als de bovenste centimeter van de grond is uitgedroogd, maandelijks bemest tijdens het groeiseizoen en gepot in goed doorlatende potgrond. Peperomia is inheems in tropische en subtropische gebieden van de wereld, in het bijzonder Midden-Amerika.

Inhoud:
  • Jelly Peperomia (peperomia clusiifolia gelei)
  • Peperomia Clusiifolia-verzorging: gids over de geleiplant
  • Peperomia Ginny | Rainbow Ginny Peperomia
  • Peperomia Clusiifolia Ginny Care
  • Peperomia Clusiifolia Jelly
  • Peperomia Care: zoete, succulente kamerplanten
BEKIJK GERELATEERDE VIDEO: PEPEROMIA-SOORTEN EN VERZORGINGSTIPS

Jelly Peperomia (peperomia clusiifolia gelei)

De meeste peperomia zijn dwerg en compact, zelden meer dan 30 cm hoog. Sommige soorten hebben draadachtige achterblijvende stengels, terwijl andere dikke, sappige, rechtopstaande stengels hebben. Sommige soorten zijn bijzonder geschikt voor hanging baskets of voor afwas. Bladvormen kunnen variëren van hartvormig tot lancetvormig, hoewel de meest voorkomende peperomia afgeronde bladeren hebben.

De kleuren kunnen variëren van effen groen tot gestreept of gemarmerd. Bladeren kunnen worden omlijnd in lichtgroen, geel, roomwit, rood of grijs. De bladstelen van sommige soorten zijn rood of roze. Bladoppervlakken kunnen glad, glanzend of gegolfd zijn. Peperomia's kunnen worden gekweekt in potten, ondiepe pannen, schoteltuinen of in hangende manden. Een grond bestaande uit veenmos, leem of zand, of een potgrond met een goede waterafvoer kan worden gebruikt. Peperomia's moeten in de regel licht potgebonden worden gehouden. De grond mag niet te vruchtbaar zijn.

Te veel vruchtbaarheid kan de wortels beschadigen of overmatige groei veroorzaken. Gebruik een kamerplantmeststof, volgens de tarieven op het etiket, ongeveer een keer per maand in de zomer of wanneer planten groeien, en anders ongeveer elke drie tot vier maanden. Of u kunt twee keer zo vaak kunstmest op halve sterkte gebruiken. Geef de planten alleen water als de grond vrij droog is en zorg in de winter voor water op kamertemperatuur en niet koud. Vaak is één keer per week water geven voldoende. Drenk de grond goed door en zorg ervoor dat de pot overtollig water afvoert en dat de schoteltjes worden geleegd.

Planten zijn veel gelukkiger als de grond te droog is, dan te nat. Aan de andere kant, oorspronkelijk afkomstig uit vochtige regenwouden, geven ze de voorkeur aan een hogere luchtvochtigheid dan in de meeste huizen, vooral tijdens de winter.

Plaats ze in de buurt van een luchtbevochtiger, of op een dienblad met kiezelstenen dat vochtig wordt gehouden, om de luchtvochtigheid rondom hen in droge ruimtes hoger te houden.

Deze planten gedijen goed bij fel licht, hoewel ze ook bij hoge temperaturen slecht licht verdragen. Bonte bladeren verliezen echter hun verkleuring bij weinig licht. Ze groeien goed onder plantengroeilampen of op verlichte plantenstandaards. Vermijd directe zon in de zomer. Peperomia's doen het goed bij gemiddelde tot warme temperaturen gedurende de dag 65 tot 75 graden F is een goed bereik en niet lager dan ongeveer 50 graden. Als je planten terugsnoeit, of wilt vermeerderen, kan dit met bladstekken, vergelijkbaar met de vermeerdering van Afrikaans viooltjes.

Verwijder een groot blad met een stuk van de steel, en steek dit uiteinde in een zaailingen-startmix of combinatie van vermiculiet en perliet. Het gebruik van een wortelhormoon op het afgesneden uiteinde kan helpen. Zet stekken op een warme plek en helder, maar niet direct, licht.

Het enige ongedierte dat je hier meestal op aantreft, zijn de witte, donzige wolluizen. Veeg deze eenvoudig af met een vochtige doek of met een wattenstaafje gedrenkt in ontsmettingsalcohol. Van de meer dan 1, verschillende peperomia's, worden er verschillende vaak gevonden bij tuinwinkels. De babyrubberplant of stompbladige peperomia Peperomia obtusifolia heeft glanzende, dikke, ronde bladeren met een wasachtig oppervlak.

Deze worden dicht bij stengels gehouden die op rechtopstaande planten tot 30 cm hoog kunnen worden. Emerald ripple P. Het hartvormige, groene blad is zo donker dat het bijna paars lijkt. Bladeren zijn nogal gerimpeld, vandaar de naam, gehouden op roze tot roodachtige stengels. Deze soort wordt slechts ongeveer zes centimeter hoog, met een heuvelachtige gewoonte. Watermeloen peperomia P. Het heeft een vergelijkbare hoogte en heuvelachtige gewoonte als smaragdgroene rimpeling. De parallelle peperomia P ziet er ongeveer hetzelfde uit. Goed voor terraria, met zijn kleine donkergroene druppelvormige bladeren is de traanvormige peperomia P.

Zoek voor hangende manden naar de hangende of cupido-peperomia P. Keer terug naar Perry's Perennial Pages: Green Mountain Gardener-artikelen - al meer dan 50 jaar uw betrouwbare bron van informatie over tuinieren.


Peperomia Clusiifolia-verzorging: gids over de geleiplant

De unieke Peperomia Jelly is een werkelijk prachtige groenblijvende plant met opvallend bont blad dat begint met smaragdgroen in het midden en vervaagt tot prachtige rode, lichtroze en crèmekleurige tinten aan de buitenranden. Het vlezige blad met stroken blad wordt vaak aangezien voor een succulent vanwege haar dikke bladeren die water vasthouden, ja, minder water geven! Deze favoriet van interieurontwerpers biedt binnen of buiten een ongelooflijk kleurcontrast en goddelijk lage onderhoudsvereisten. Peperomia-variëteiten staan ​​erom bekend dat ze weinig onderhoud vragen en zelfs gedijen bij een beetje verwaarlozing of veel, afhankelijk van je stijl. Een beetje extra TLC kan de kleine, witte bloemen aanmoedigen om lente-herfst te verschijnen. Deze kleine baby wordt ongeveer mm groot en heeft een bossige groeiwijze en is winterhard.

Omdat de bladeren en stengels van Peperomia clusiifolia sappig zijn, hoeft de plant niet al te vaak water te geven. De bladeren slaan water op.

Peperomia Ginny | Rainbow Ginny Peperomia

Peperomia rubella is een prachtige kleine plant met vlezige, elliptische bladeren, meestal gerangschikt in clusters van 4. Het heeft opvallende scharlakenrode stengels en bladonderkanten. De bovenkant van de bladeren is groen met een uniek patroon. Het zal rechtop groeien tot ongeveer 4 inch 20 cm, waar het dan zal vallen om als een wijnstok uit te spreiden. Het produceert in de zomer groenwitte, pluimachtige bloemaren. Peperomia's zijn niet bijzonder moeilijke planten om te kweken, en hun kleine formaat en delicate bladeren maken ze perfect voor desktops en schoteltuinen. Ze zullen zelden hun buren inhalen of verduisteren. Kortom, het zijn perfect gemanierde en aantrekkelijke plantjes. De grootste problemen hebben meestal te maken met water geven. Ze houden van constant vochtige grond, maar kunnen erg gevoelig zijn voor te veel water.

Peperomia Clusiifolia Ginny Care

Lichtomstandigheden: Helder indirect licht is het beste, maar Peperomia doet het ongelooflijk goed in omgevingen met gemiddeld en weinig licht. De directe zon kan de bladeren verbranden en minder licht kan leiden tot donkerdere bladeren en verlies van schakering. Watergift: laat de bovenste twee tot drie centimeter van de grond goed uitdrogen tussen de gietbeurten. Pas op dat u niet te veel water geeft. Peperomia is extreem droogtetolerant.

Met andere woorden, ze zijn perfect om in een binnenomgeving te kweken. Peperomia's behoren tot de peperfamilie.

Peperomia Clusiifolia Jelly

We raden Cold Weather Packaging ten zeerste aan voor bestellingen die worden verzonden bij temperaturen onder de 40 graden Fahrenheit. Ons koudweerpakket is ontworpen om uw planten te beschermen tijdens het transport naar u tijdens koude temperaturen. Gelieve bij koud weer uw pakketten onmiddellijk naar binnen te brengen. We kunnen planten die beschadigd zijn door koud weer en die niet worden verzonden met een verpakking voor koud weer, niet vervangen. Peperomia's staan ​​bekend als onderhoudsarme kamerplanten en de Peperomia Ginny is daarop geen uitzondering. Bijzonder aan de Peperomia Ginny is zijn opvallende uiterlijk.

Peperomia Care: zoete, succulente kamerplanten

JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in uw browser. Voor de beste ervaring op onze site, moet u Javascript in uw browser inschakelen. Versier je huis met deze mooie, groene, onderhoudsvriendelijke plant. Deze kasplant produceert prachtige, bonte bladeren met diep tot middengroen midden die overgaan in licht crème, roze blos en rood naar de randen toe, en langstelige bloemaren in warme, vochtige omstandigheden. Het is een uitstekende kamer- of kantoorplant en is ideaal voor serres, varens en warme, vochtige buitenruimtes. Het is ook een geweldige keuze voor hangende manden. Bewerk de grond voor het planten.

Wij geven om u en de veiligheid van uw aankopen! Verpakking. Plantsworld heeft unieke verpakkingsideeën om de levende planten en zelfs kleine vetplanten in een verpakking te verpakken.

Gelieve ze niet te reproduceren zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de eigenaars. Krijg updates! Woordenlijst voor de tuin Woordenlijst voor afbeeldingen van planten Bladterminologie Pt.

VERWANTE VIDEO: Peperomia clusiifolia - Peperomia Tricolor-verzorging

Mijn mini monstera, Hoya en peperomia verpot in deze mooie keramieken plantenbakken van TJMaxx. Ik ben misschien de planten op deze plank vergeten, maar ik ben blij om te zien dat ze het goed doen! Mooie kleuren gekregen en sterk nieuw blad.

Dit bericht bevat affiliate links.

Peperomia Clusiifolia Ginny, een van de gemakkelijkst te verzorgen leden van de familie, heeft de mooiste en meest kleurrijke bladeren. Het heeft vele namen, waarvan de meeste zijn prachtige essentie vastleggen: regenboogpeperomia, regenboogradiatorplant, rode rand peperomia en peperomia tricolor. Het verzorgen van een Peperomia kan soms een haat-liefdeverhouding zijn. De meest voorkomende fout is het te veel water geven. Deze plant heeft vele andere namen, zoals Peperomia Ginny, Jelly en Tricolor. Deze termen worden toegeschreven aan het unieke blad van deze plant.

10 nov. Peperomia's zijn mijn FAVORIETE planten om in water te groeien, vooral omdat ze die super schattige kleine blaadjes onder water laten groeien. Peperomia-vermeerdering 10 nov. Peperomia's zijn mijn FAVORIETE planten om in water te groeien, vooral omdat ze die superleuke kleine blaadjes onder water laten groeien. Om zich vanaf een stengel voort te planten, knipt u er ergens langs met voldoende lengte zodat het in water kan zitten en het uiteinde onderdompelt in een vat gevuld met water.Vorige Artikel

Abrikozen rijpen niet: waarom blijven mijn abrikozen groen aan de boom?

Volgende Artikel

Gemakkelijke fruitbomen voor beginners