Bloeding Heart Rhizome Planting - Hoe bloeden hartknollen te kwekenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Door: Darcy Larum, landschapsontwerper

Bloedend hart is een favoriete plant in gedeeltelijk beschaduwde tot schaduwrijke cottage-tuinen in Noord-Amerika en Europa. Bloeden hart, ook bekend als lady-in-the-bath of lierbloem, is een van die geliefde tuinplanten die tuinders kunnen delen. Net als hosta of daglelie, kunnen bloedende hartplanten gemakkelijk worden verdeeld en getransplanteerd door de tuin of worden gedeeld met vrienden. Slechts een kleine knol van een bloedend hart kan uiteindelijk een prachtige exemplaarplant worden.

Als je een gelukkige ontvanger bent van een stukje van het bloedende hart van een vriend, kun je je afvragen hoe je een wortelstok met een bloedend hart plant. Lees verder om meer te weten te komen over het groeien van bloedende harten uit knollen.

Bloeden hart wortelstok planten

Bloedende hartplanten worden meestal verkocht als vaste planten in containers, blote wortelplanten of in verpakkingen als knollen. Als groeiende kuipplanten zijn ze al uitgebladerd, kunnen ze bloeien en kunt u ze in de tuin planten wanneer u ze koopt. Blote wortel bloedend hart en bloedende hartknollen zijn de slapende wortels van de plant. Ze moeten allebei op specifieke tijden worden geplant om uiteindelijk uit te bladeren en te bloeien.

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat het beste is om te planten, hartknollen bloeden versus bloeden hart met blote wortel. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Bloeden met blote wortelplanten mogen alleen in het voorjaar worden geplant en vereisen speciale beplanting. Bloedende hartknollen kunnen in de herfst of lente worden geplant. Op de juiste plaats, met de juiste tussenruimte, is het planten van bloedende hartknollen net zo eenvoudig als het graven van een gat van 2,5 tot 5 cm diep, de knol erin plaatsen en met aarde bedekken. Bloedende hartknollen hebben echter over het algemeen meer tijd nodig om zich te vestigen en te bloeien dan bloedende harten met blote wortel.

Hoe bloeden hartknollen te kweken

Wanneer bloedende hartplanten worden verdeeld in herfst of lente, kunnen delen van hun wortelstokken worden gebruikt om nieuwe planten te laten groeien. Tuincentra en grote kistenwinkels verkopen ook pakketten met bloedende hartknollen in de lente en herfst.

Zoals alle bloedende hartplanten, moeten deze knollen worden geplant op een gedeeltelijk schaduwrijke locatie met rijke, goed doorlatende grond. Bloedende hartplanten verdragen geen zware klei of andere slecht doorlatende grond, en hun jonge knollen zullen op deze locaties snel rotten. Pas de grond indien nodig aan met organisch materiaal.

Als u hartknollen koopt of krijgt, plant dan alleen de stukjes die vlezig zijn; Opgedroogde broze stukjes zullen hoogstwaarschijnlijk niet groeien. Elk stuk dat wordt geplant, moet 1-2 ogen hebben, die naar boven gericht worden geplant.

Plant knollen ongeveer 1-2 inch (2,5-5 cm) diep en ongeveer 24-36 inch (61-91 cm) uit elkaar. Geef de planten na het planten goed water en markeer de locatie zodat ze niet per ongeluk worden opgegraven of uitgetrokken als onkruid.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op

Lees meer over Bleeding Heart


  1. Kleine potten (ongeveer 10 cm)
  2. Wat grof zand
  3. Een zakje Miracle-Gro-potgrond
  4. Gemalen turf (turf in korrel- of kruimelvorm)
  5. Een tuinschepje
  6. Een kleine verstuiver
  7. Een scherp mes
  8. Enkele iets grotere potten (ongeveer 15 cm)
  9. Een voortplantingsmat (aanbevolen voor het beste resultaat)

Een perfecte rij bloedende hartbloemen.


Bekijk de video: The Vietnam War: Reasons for Failure - Why the. Lost


Vorige Artikel

Tuinaanleg in Colleyville

Volgende Artikel

Aloë contra-indicaties